25 august 2008

Panda din balcon


Genul asta de activitate e foarte practicat la noi. Sunt unii care de dimineata pana seara stau pe geam si privesc. Sunt la curent cu orice barfa, stiu ce vecin si-a luat masina noua, cine a plecat de la serviciu in pauza de masa pentru una mica, si cu cine, nimic nu le scapa... Nu poti iesi din casa fara sa nu fii primit cu un "Buna ziua vecine!" cazut din cer/balcon. In acelasi ton, am auzit o stire cum ca Politia Comunitara intentioneaza sa monteze un asemenea personaj intr-un balcon din Unirii care, dotat cu un binoclu, sa-i spioneze pe musterii de pe terase, sa-i numere pe cersetori, si in general sa vegheze la pastrarea ordinii publice. Nu sa intervina :)), sa vegheze si sa consemneze. Practica asta securista ar fi de efect poate in alte parti, stiu io, cu o cantitate mai mare de interlopi pe metru patrat, sau prin cartierele marginase, desi suna ca si cum comunitarii vor sa se joace de-a James Bond. Oricum, ma indoiesc ca va fi o chestie de durata, dar totusi, la ce le sta mintea astora?

6 comentarii:

  1. Poza e foarte frumoasa. Tu ai facut-o de undeva de sus?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, din elicopterul personal o fi facut-o! :))

    Eu zic ca Militia asta Comunistara s-ar scoate mai ieftin daca doar ar angaja colaboratori, caci oameni de astia cu benoclu sunt cu sutele zic eu...

    RăspundețiȘtergere
  3. @joe: ar fi fost frumos!!!
    @tomata: mai nu mai stiu exact de unde am luat-o, am gugalit mai demult, cautam ceva despre piata unirii si mi-a placut. chiar nu stiam ca piata are o arhitectura asa faina :)

    RăspundețiȘtergere
  4. cat timp este o practica ce ajuta, de ce nu? adeca englejii nu se oripileaza ca sunt filmati (atentie, chestii ce pot ramane), iar noi ne suparam ca o sa se benocleze unu' dupa cersetori & stuff.

    nu e bine cu practica asta, da' nici nu e sfarsitul lumii.

    singura lor greseala a fost ca au dat publicitatii "operatiunea", iar acum e probabil sa primeasca feedback negativ.

    RăspundețiȘtergere
  5. ba chiar unora le place sa fie priviti :>

    RăspundețiȘtergere
  6. @daimon: stiu ca la englezi e f raspandita chestia cu "filarea" CCtv and stuff. Dar acolo nu-i pe mainile oricui. Aici e vb de Pol Comunitara, care nu-i nici macar o Politie in adev sens, de aia ma amuzam. In alta ordine de idei a fost si in TM chestia cu camerele video, vroiau sa monteze vreo 10 in intersectii, parca si montasera cateva, voi ati mai vazut?

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?