30 iulie 2008

Mediocritatea e pusa la zid

Primeam ieri de la Radu un link foarte interesant cu privire la o iniţiativă locală. Nişte tineri s-au săturat să stea deoparte şi să privească în pasivitate şi au decis să condamne mediocritatea de care abundă viaţa noastră socială în toate aspectele ei. Aţi observat poate că vorba cea mai uzată la noi e: "Las că-i bună!" sau "Las că merge şi-aşa!". Gândire mediocră, iar asta nu ne face cinste. Aşa că oamenii ăştia revoltaţi şi sătui să o spună doar între ei, au decis să atragă atenţia timişorenilor, proclamând ad-hoc o Zi Naţională Anti-Mediocritate chiar în 3 august - Ziua oraşului nostru. Şi ca dovadă că nu sunt doar vorbe goale suntem cu toţii invitaţi la o discuţie/dezbatere/analiză/workshop, ce vreţi voi, pe tema mediocrităţii, cum şi unde a pătruns ea pe plan local, cine şi ce poate face ca să o combată. Locaţia este fântana arteziană de pe strada Pestalozzi, un exemplu de mediocritate în plan urbanistic. "Am făcut un sens giratoriu, hai să aruncăm şi-o fântană acolo, nu contează cum arată, fântană să fie, şi cu beculeţe să arate frumos noaptea, să placă la timişoreni." Cu 30 000 de euro cred că se putea face ceva mai mult decât o găleată de apă şi nişte şpriţuitoare. Dar ăsta e doar un exemplu minor. Haideţi să auzim şi alte exemple de mediocritate şi să-i tragem de mânecă pe cei care învârt banii publici.

PS.: cu postul ăsta i-am răspuns şi Ancăi. Ai văzut diacriticele, Bloodie?

3 comentarii:

  1. mediocritatea urbanistica nu o vad in oras, dar vad o groaza de submediocritati sau kitschuri. iar fantana de care zici e facuta pe banii altcuiva, nu ai primariei. e mult mai complicat. dar o sa incerc sa vin la workshop sa vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  2. "La amenajarea acestei fântâni au colaborat mai multe societăţi comerciale din municipiul Timişoara, lucrările efectuate fiind în valoare de 110.000 lei." citez de pe situl primariei. Salut initiativa, ma bucur ca se implica si "privatii" in chestiuni de interes public, si contribuie cu fonduri, dar era greu sa se realizeze o lucrare mai de bun gust? Nu mai comentez, ca nu as vrea sa se inteleaga ca am ceva impotriva fantanii. Pur si simplu as fi vrut sa fie mai frumoasa. Nu cred ca banii erau o problema.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?