21 iulie 2008

Buzunarul la control


Am avut parte de o surpriza la lucru pe care inca nu stiu cum sa o cataloghez. Initial am fost mirat, apoi consternat, am vrut sa ma enervez, m-am abtinut, am cercetat si m-am amuzat. Problema e ca m-am pomenit in fata ochilor cu un Registru de Personal. Iar in acest registru, eu, membru de personal, angajat cu norma intreaga in domeniul hotelier, trebuie sa declar la inceputul zilei cu cati bani am venit la lucru(!) ... Ce spuneti de asta? Primul gand a fost: Wtf!? Astia ne fac evidenta bacsisurilor? Pe urma insa mi-am dat seama ca nu ne cere sa-i declaram si la plecare asa ca ce sens ar mai avea primul pas... Dupa ce am vizitat cateva forumuri si m-am sfatuit un pic cu consigliera mea pe probleme juridice :) - care mi-a promis ca va reveni cu informatii - am inteles ca ar fi vorba de ceva masura a Fiscului (uuuu....!!!) pentru a inlatura evaziunea fiscala. Hai frate ... da chiar din buzunarele mele v-ati gasit? Ce mai comedie!

Voi reveni cu amanunte mai incolo. Pana atunci....trag fermoarul!

7 comentarii:

  1. E vorba de "registrul pentru valori personale"... si eu am achizitionat unul pentru afacerea mea infloritoare..:) si m-am mirat la fel de mult ca si tine dar au dreptate... multe magazine practicau raportul casei de marcat = bani in casa (pentru control) si restul la poseta ca bani personali (pt ce se vindea fara bon fiscal). Acum banii din buzunare sunt declarati deci nu mai merge!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ma opreste sa declar mai multi decat am la incepututl zilei? Daca ai mai multi la control e nasol , am inteles, dar daca ai mai putin decat declari, tre sa dai socoteala pe ce ai cheltuit diferenta? FTS..!

    RăspundețiȘtergere
  3. tu ce lucrezi mai exact? sunt doar curioasa :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti doar curioasa? Mie mi se pare ca esti si un pic interesata :)) Nu-ti fa griji e perfect legal.

    RăspundețiȘtergere
  5. ah m-ai prins, sunt asa interesata :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Niciodata nu vei putea declara mai mult exact cu atat cat ai vandut la negru pana a venit garda sa te controleze si nici nu garantezi ca vinzi cat ai preconizat, in plus nu e problema daca mai cheltui din ei ci daca ai mai mult decat ai declarat... ideea e ca in acel punct de lucru nu trebuie sa intre bani fara act( bon fiscal, dispozitie de plata, stat de salariu, dispozitie de retragere numerar, aport... whatever)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dupa stiinta ta, garda are competenta pt o perchezitie corporala? Sunt tare curios :) Sa zicem ca ce vinzi la negru tii in buzunar si ce e pe facturi in casierie. La control scoti la vedere cat ai scris in registru.
    O alta situatie ar fi sa primesc o datorie mai veche in timpul zilei si sa fiu in situatia de a avea o gramada de bani la purtator. Asta inseamna evaziune? In fine ... e intortocheat rau de tot. Inca astept sa ma lamureasca consiliera mea juridica cu privire la suportul legal :p.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?