10 iunie 2008

La radio...


A trecut ceva vreme de cand nu am mai ascultat frecvent un anume post de radio. Motivele sunt in principal doua: in primul rand calitatea slaba a playlist-ului lor care se repeta la fiecare ora pe mai toate statiile de radio romanesti si apoi, diversificarea surselor din care imi potolesc setea de muzica. Uneori stau si ma gandesc, cine mai asculta radio in zilele astea? FM vreau sa spun, la antena.
Acum vreo 12 ani imi amintesc ca ascultam (printr-o improvizatie ce consta dintr-o sarma de cupru legata de cablul TV) postul N-Joy Radio. Eram fanatic nu alta. Canta toata ziua, nu intelegeam o boaba in germana, dar dibuiam trupele si piesele. Aveam o caseta pregatita si inregistram non stop. Duminica era un top dimineata care nu-l pierdeam niciodata. Chiar ma trezeam mai devreme ca sa-l prind (devreme = inainte de 10!). O mica obsesie, nu altceva. Sau o modalitate de a-mi satisface pofta de muzica intr-o vreme cand inca nu trecusem la cd-urile pirat cumparate din piata.
Am mai ascultat cu interes si Radio 21 pe vremea cand mai dadea muzica buna si diversa. Treceam prin faza trance atunci si ascultam mix-urile lui Dj Allen din cadrul House Nation Light de la ora 23. La fel, cu inregistrari pe caseta pt. a doua zi. Traiam adevarate momente feerice pe muzica electro ascultata in casti ca sa nu trezesc babacii. Bineinteles ca nu ascultam un singur post de radio si surfam de pe o frecventa pe alta. La amiaza eram pe Pro FM sa-l ascult pe Gheorghe la 13-14. Imi placeau emisiunile sale, era mai putina muzica mai multa vorba. Acum a evoluat si el spre micul ecran.
De cativa ani insa nu mai stau on air. Cei de la pupitre m-au scapat din target. Kiss FM nici nu stiu pe ce frecventa e, desi ii mai aud pe carcotasi uneori, iar Guerilla il ascult doar in masina amicilor :) pe drumul spre Irish Pub unde ne punem muzica la tonomat. E clar ca daca inainte radiourile erau locul unde aflai noutatile muzicale si ce mai e la moda pe afara astazi au cam picat odata cu explozia internetului unde gasesti cam tot ce vrei cand vrei. Cata lume nu asculta muzica pe Tube sau Trilulilu? Cati nu au conturi pe last.fm unde isi fac propriile radiouri bazate pe trupa favorita pe care le sheruiesc apoi prietenilor noi descoperiti dupa criteriul gusturilor muzicale.
De cateva luni am reinceput sa ascult radio, doar ca intr-o alta formula. On line. Streaming direct in winamp. Iar obsesia adormita atata vreme s-a trezit la viata. Sky Fm Alternative Rock e unul din posturile radio ce-mi consuma banda de net, insa fiecare kilobyte muzical isi merita pretul. Aici i-am auzit pe Hard-Fi, State of Shock, Ill Nino, Default, Doves, Editors etc si pentru asta voi fi eternaly grateful. Imi place si Radio Alternativ, radio romanesc on-line axat pe rock, electro, dub etc si ce ma incanta cel mai mult e ca iti apare tag-ul melodiei in winamp (urasc sa ascult ceva si sa nu stiu cine e). Azi am mai descoperit dnbradio, special pentru fanii drum and base, jungle sau orice alte genuri electro. Am avut o incantare deosebita cand, dupa ce m-am logat, am putut sa-mi fac request-uri. Si cu dedicatie. Nu era nici un Dj care sa te futa la cap ca piesa respectiva a mai fost sau ca nu-i place lui. In concluzie, se pare ca o buna bucata de vreme voi asculta din nou radio dar pe net.

2 comentarii:

  1. Sa stii ca iti recomand calduros sa incerci si Pig Radio sau Pro Fm Alternative. =)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi de recomandari. Pig radio suna f fain. De Pro fm Alt. nici nu stiam ca e.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?