24 iunie 2008

Cu mainile curate


Trebuie sa va povestesc scena de aseara pentru ca e reprezentativa pentru noi ca romani. Dupa o sedere linistita pe terasa D'arc de pe malul Begai, inainte de a o lua incetisor spre casa m-am gandit sa-mi astampar si foamea care mi se face de obicei imediat dupa ce-mi astampar setea cu o bere. Asa ca m-am indreptat spre fastfood-ul ala visavis de Catedrala, langa Capitol, stiti voi care. Au niste toast-uri super-bune la care salivez numai cand ma gandesc. Ma asez deci la coada (acolo tot timpul e coada) si-mi astept randul. La un moment dat vanzatoarea de pleskavite si sandvish-uri ramane fara sunca si dupa ce scoate un pachet din frigider le arunca cu mainile goale intr-un vas. Dupa ce in prealabil numarase banii incasati de la un client. Treaba e ca tipul din fata mea chiar urma sa-si primeasca bunatatile si nu i-a picat bine ce vazuse asa ca si-a dat drumul la gura: - "Bine doamna, cu mainile de pe bani umblati pe sunca?" La care femeia ofticata i-o arunca in fata: - Si cu ce vrei sa le pun? Cu picioarele? Am ramas muti, si el si io si cei din spate, surprinsi de agresivitatea vanzatoarei. Pana am vrut sa-i dau o replica (- Fa proasto ai auzit de igiena si protectia consumatorului etc...) trecuse deja un minut si mi-era lehamite. Totusi dobitoaca aia putea sa-si roage colega cu mainile mai curate sa-i aduca linistit pachetul de carnuri daca ea se ocupa de casierie. Dar nu, ea ne-a servit o mustruiala sfidatoare garnisita cu un miliard de microbi si noi am gustat-o cu stoicism pentru ca deh...suntem obisnuiti sa fim luati la 11 metri de vanzatoare si buticarese.

7 comentarii:

  1. Trebuia sa pleci si sa mananci in alta parte, asta era solutia pe care trebuia sa o adopti! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. exact, de ce ai mai mancat de acolo?! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil din comoditate. Si chiar nu aveam chef sa mai caut alt loc, era chiar langa statia de taxi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci totuși ai mîncat acolo DIN COMODITATE. Adică EXACT din același motiv pentru care tanti a luat ea șunca în loc să-și roage colega. Și-atunci întreb: e mai justificată comoditatea ta (și a altora) decît a ei? Nu. Atunci nu trebuie să ne mai mirăm că acolo se va mai pune șunca cu mîna murdară atîta timp cît oamenii vor continua să cumpere în ciuda lipsei de igienă

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat timp io dau banul sunt indreptatit sa ma oftic si sa-i atrag atentia. Eu nu platesc comoditatea ei iar dansa ar trebui sa realizeze asta singura nu sa exploateze comoditatea mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Păi pe asta se bazează cei ca ea. Pe faptul că tu ești comod. Și preferi să dai banul și apoi să te oftici. De fapt, tu ai pretenții de normalitate de la niște oameni care nu au nici o pretenție față de ei înșiși. E ca și cum i-ai cere unui nesimțit să recunoască că e nesimțit. N-o s-o facă.

    Cît despre ofticat, eu întîlnesc destule situații în care mă pot oftica gratis, pe bune. Și tot nu-mi folosește la nimic.

    Posturi de vărsat năduful am scris și eu, fi pe pace... Are rol de calmant psihologic :D Însă atitudinea de a nu sancționa măcar plin refuzul de a cumpăra de la domnișoara vînzătoare de germeni este ceea ce face ca astfel de indolenți să prolifereze. Și dac-ar fi numai așa numai la coada unde ai stat tu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate ai dreptate...De multe ori m-am contrat cu buticaresele pana acolo incat sa le trimit la dracu , sa-mi iau banii si sa plec in alta parte. In cazul asta probabil mi-a fost mai usor sa accept ca agresivitatea ei era indreptata catre cel din fata mea (o iluzie in realitate) decat sa pornesc o discutie rationala cu respectiva.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?