09 mai 2008

Tres Courts 2008


Festivalul International de Tres Courts (Foarte Scurte) inseamna proiectarea simultana in mai multe orase din lume a selectiei celor mai bune scurt-metraje de pana in 3 minute. In 2008, Romania este tara cu cel mai mare numar de orase in care se va proiecta acest film fest, 23, depasind-o pana si pe Franta, mama cu initiativa, care il plimba doar prin 22 de locatii. Desi initial ideea era de a se proiecta simultan (in perioada 2-3-4 mai) in toate cele vreo 70 de orase din lume, ulterior fiecare si-a stabilit propriul program influentat probabil de multitudinea evenimentelor culturale din preajma Pastelui si 1 Mai. Timisoara si-a ales, spre nenorocirea mea, data de 11 mai, cand ne invita la Casa Adam Muller Guttenbrun de la ora 16. Am spus nenorocire pentru ca duminica e zi de munca si se pare ca voi lipsi. Asta daca nu cumva imi iau liber vreo 2 ore cat sa vad cele 51 de miniclipuri pe care le astept de un an. Poate mergeti voi si-mi spuneti ce si cum. In 2007 a fost o selectie excelenta din care puteti urmari doua mai jos:

Fish AttackNot so small talk - castigatorul Marelui Premiu

4 comentarii:

 1. A fost super, era sa si ratez festivalul (credeam, nu stiu nici eu de ce, ca-i saptamana viitoare), dar am ajuns la timp si mi-a placut.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur ca ai mers. si eu am venit la limita, plecand 3 ore de la job pentru asta, dar am fost satisfacut de proiectie. N-am stat insa la selectia nationala. Ce impresie ti-a facut? Anul trecut a fost ffff slaba. :(

  RăspundețiȘtergere
 3. La selectia nationala n-am stat decat la prima parte, deja era tarziu si mai aveam si alte planuri, dar a fost mult mai slaba decat cea internationala.(din ce am vazut)

  Dar asa, mi-a placut, a fost o dupa-masa pe care nu regret ca mi-am petrecut-o acolo.

  RăspundețiȘtergere

Comentezi?