29 mai 2008

Superioritatea femeilor - mit sau realitate?

Nu a durat mult pana cand Cami, fortata de imprejurari sa asculte cele mai misogine si porcoase bancuri rostite de gura unui blogger la o intalnire, sa se hotarasca sa dea o replica gingasa si subtila, exact pe masura ei, adresandu-mi intrebarea ce framanta de un secol cele mai alese minti: "De ce sunt femeile superioare barbatilor?" Iti atrag atentia draga mea ca intrebarea ta contine o afirmatie nedemonstrata inca si imi permit s-o reformulez intr-un fel care sa-mi tempereze orice rabufnire de orgoliu masculin. Asa ca sa zicem cum si de ce ar putea fi femeile superioare barbatilor? Pai superioritatea e un termen atat de general incat nici nu stiu de unde s-o apuc. Asa ca o iau de la radacina. Din cele mai vechi timpuri superioritatea s-a masurat in forta fizica, iar aici nu are rost sa dezbatem decat daca este vreo halterofila prin zona. Atunci imi rezerv dreptul de a urca inaintea ei in autobuz. In schimb daca ma gandesc la aspectul fizic, ei aici e alta poveste, intrucat am vazut destui barbati pierzandu-si capetele dupa vreo fusta mai aratoasa si tot atatea fetiscane folosindu-si farmecele pentru a-si atinge scopul. Aici superioritatea lor ne bate la fundul gol cu toate pretentiile noastre de urmasi ai lui Don Juan/Casanova/orice alt macho. Asa ca o femeie e superioara unui barbat atunci cand stie ce vrea si face parte din categoria "toc inalt si minte brici". Men are suckers for this!
Ar mai fi de zis ca superioritatea covarsitoare a femeilor rezida in abilitatea lor uimitoare de a ramane misterioase si enigmatice pana la sfarsit facand inutila orice incercare de descifrare a mintii lor intortocheate de catre noi. Asta in vreme ce profunzimea analizei lor e egalata doar de naturaletea cu care ne indruga verzi si uscate sau de nepasarea cu care ne trimit la plimbare.
Dar...ne luam si noi revansa!
In incheiere, ca sa imi exprim opinia fara vreun echivoc, va intreb pe toti, oare de ce barbatii nu-si pun intrebarea de ce sunt ei superiori femeilor? Hai ca sunt un pic misogin :p Uite in semn de impacare va amintesc ca motivele superioritatii lor sunt aceleasi motive pentru care le iubim, vorba lui Cartarescu, pentru ca merg pe strada drepte, cu capul sus, cu umerii trasi inapoi, si nu raspund privirii tale cand le fixezi ca un maniac.

7 comentarii:

  1. Nu stiu de ce ati inteles din postul ala ca eu consider femeile superioare voua... defapt era un post laudativ la adresa barbatilor... :)
    "naturaletea cu care ne indruga verzi si uscate sau de nepasarea cu care ne trimit la plimbare"
    M-ai descris pe mine, cumva? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a venit o idee de abordare a temei... Mâine, fireşte!

    RăspundețiȘtergere
  3. in afara de faptul ca:
    1. nu are absolut niciun inteles/mesaj postul tau
    2. barbatii nu isi pun problema de ce ar fi superioari... pentru ca...
    3. o fata nu e superioara ca se imbraca in fusta... e doar o fata imbracata in fusta
    4. faptul ca intoarcem capul dupa unele nu va face superioare intrucat si voi intoarceti dupa baieti draguti, dar nici asta nu ne face pe noi superiori
    5. daca tot n-ai ce face si esti asa "feminista" du-te in partidul "fotomodelelor"...

    parca ai scrie basme....

    ti s-a mai zis? dar basme dinalea la betie crunta...

    RăspundețiȘtergere
  4. esti un idiot :)) si asta o poate spune si un barbat, tu care te cufunzi intr-un anonimat adanc

    RăspundețiȘtergere
  5. @cami: iti multumim pt laudele aduse barbatilor ;)). chiar nu m-am gandit ca ai sustine superioritatea cuiva in postul tau :) si de ce ma intrebi daca te-am descris? ai facut faptele de care spun eu acolo?

    @anonim:
    1. e clar ca postul iti depaseste puterea de intelegere. poate o sa-ti fac un banner colorat doar pt anonimi ca sa pricepi mesajul ca "nu tot ce scriu e facut sa fie luat in serios". Eu cel putin nu sustin superioritatea unui sex sau altuia ci cred in superioritatea individuala a "celui mai bun". Toata discutia e tratata la modul ironic abordand cele mai uzate argumente.
    2. era o intrebare retorica. Chiar credeai ca asteptam un raspuns? Uite inca una...
    3. nu stiu cum am ajuns sa vorbim de haine doar pt ca eu am uitat sa pun niste ghilimele: "fusta" nu are nimic de a face cu superioritatea.
    4. superior e cel care rezista fara sa intoarca capul ;) mai gandeste-te la asta.
    5. esti cumva ironic? ma faci pe mine feminista? dupa ce primesc mesaje ca am scris un post misogin? acum tu imi scapi puterii mele de intelegere...:))

    Nu mi s-a spus pana acum ca as scrie chiar basme, desi lumea stie ca imi place sa scriu fictiv. Ce sa zic... sa-ti amintesti de mine cand imi vor citi copiii tai povestile.

    PS. am plecat de la ipoteza ca esti un EL. daca ti-am gresit sexul fa tu corectia necesara ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eşti superior atunci când ai un "handicap" pe care ştii să-l depăşeşti. Ştii... o persoană care îşi pierde un simţ şi le ascute pe celelalte patru. Aşa şi femeile, în lipsa fizicului impunător (cu mici excepţii, evident), găsesc tot soiul de alte metode care să suplinească absenţa forţei fizice. Astfel, ne ascutem intuiţia, arta cuvântului etc. :)

    Superioaritatea nu trebuie să fie diferenţa dintre suma trăsăturilot unui sex şi cea a celuilalt. Chiar nu putem să gândim mai profund de atât?

    RăspundețiȘtergere
  7. Hopa... scandal. :P
    Trecand insa de el... mie mi-a placut postul. Tre sa ma conformez si eu cerintei Cameliei, insa mai trag oleaca de timp, nu am inspiratie. :(

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?