08 mai 2008

Alege-ti stapanul

Discutam aseara la o bere cu amicii despre ce spoturi au mai interzis baietii de la CNA. Eu ma amuzam pe seama reclamei la coniac, aia cu politistii "niste tarani", care btw nu a fost interzisa de CNA ci i-a expirat perioada de difuzare, ceilalti se ambalau pe seama spotului electoral de la Antene: Alege-ti stapanii cu grija! Cum eu nu prea ma uit la televizor, habar nu aveam despre ce vorbeau. Ceata mi-a fost risipita azi dimineata cand surfand prin rss, am gasit la amicul bucovinean spotul cu iz de distopie totalitara. Ceausescu, Iliescu, Constantinescu si Basescu pe acelasi perete in vreme ce supusii aleg mecanic noul Big Brother care sa ne tempereze excesele libertatii de expresie. Pentru cine are ochi sa recunoasca o idee veche de 100 de ani, decizia CNA - stop the spot - e cel putin ilara in contrast cu niste tarani.



via Puisorul Cufurit.

4 comentarii:

  1. Spotul are o atmosfera aparte dar nu mi se pare neaparat reprezentativa pt Ro.

    Tot aia-i ca l-au interzis.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi se pare cat se poate de reprezentativa. Ultimii trei presedinti stau alaturi de primul, super tare, oricum l-au pupat in fund pana-n '89. Si faptul ca se comporta ca niste stapani absoluti e dovedit cu orice ocazie, inclusiv atunci cand trec precum o vijelie in coloane oficiale si oamenii, ca sa nu fie loviti de limuzine si sa aiba parte si de proces ulterior, se arunca in sant cu disperare. La propriu. A fost doar un exemplu dintr-o suta de mii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chestia cu coloanele oficiale am simtit-o si eu in buc cand am fost in timpul summit-ului. Lucrurile astea se petrec insa peste tot, asa e lumea, si intepaturile de genul spotului de pe antene ne mai sterge din amaraciune.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?