07 aprilie 2008

SdC TM08 - carti si muzica

Noua locatie in care se va desfasura de acum incolo Schimbul de Carti e ceva mai spatioasa decat vechiul Old Boy's insa asta nu ne-a oprit sa reorganizam locul in stilul caracteristic. Astfel ca imediat ce ne-am adunat mai mult de o mana de oameni ne-am pus pe mutat mese si scaune, prada dorintei de a fi cat mai aproape unii de altii si de a ne asculta parerile. Music Box-ul e o cafenea linistita duminica si chiar daca iti ofera o ambianta muzicala in fundal asta nu te impiedica sa asculti recenziile Amei sau Rebeccai, descrierile pline de imaginatie ale Tomatei sau comentariile amuzante ale lui Vania. In total am fost 25 de bookoholici si chiar daca au lipsit nume "sonore" ca Ade, Nuzzu, Trifoi, Cami(care a ajuns totusi la spartul targului) au venit si oameni noi ceea ce ne bucura pe toti dar mai alea pe Ama. O surpriza faina mi-a venit de la dna. Nicoleta Marcu care a aflat de SdC dupa ce am scris eu de Masa Critica :). Se pare ca promovarea merge in ambele sensuri. Mai urmeaza sa facem un schimb de carti pe biciclete :)). Si cum tot vorbeam de publicitate, observ ca relatarile obiective ale lui Vania au avut darul de a-mi crea reputatia unui hot de frumusete, care la sfarsit "fuge cu blonda" :)) Vreau sa atrag atentia ca acest lucru e tot atat de adevarat ca "pleznitul bucilor tinere cu atlasul" de catre unii dintre participanti:)) si ca d-rele blonde care doresc sa vina la SdC sa stea pe pace pana la sfarsit. Nu le voi fura. Mie imi plac satenele in ultima vreme ;).
Revenind la carti iar m-am procopsit cu o geanta plina luand de 3 ori mai multe decat imi propusesem. Am pus mana pe Trainspotting - returnata de Rebecca cu replica "Asta nu e o carte pentru femei!" - si ma voi arunca in curand in lumea halucinanta a lui Irvine Welsh. De asemenea am primit si continuarea lui Miller, Tropicul Capricornului, pe care mi-a adus-o special Dana (sper sa nu gresesc numele) si ca pachetul sa fie complet am luat si un SF(cred) de fratii Strugatki, A doua invazie a martienilor, pe care o voi rasfoi azi la lucru. Are doar 150 de pagini. Eu am oferit Scorsese despre Scorsese, cartea biografica care mi-a luat ceva timp sa o citesc (2 luni, ce sa fac, citesc incet) si Misterele Catedralei din Chartres adusa pentru Radu, cred ca singurul dintre noi care a si vizitat-o.
O noutate a acestei intalniri a fost ideea Rebeccai care a sugerat sa dam note cartilor citite astfel ca decizia unuia de a lua ceva sa nu fie influentata doar de ultima recenzie - buna sau rea - auzita in ziua schimbului. Pe un sticker lipit pe carte poti citi note de la 2 pana la 10 si decide ce nota vei acorda tu insuti. Am descoperit astfel ca avem si carti de nota 2 in circuit dar si multe de 10. In timp sper sa le citesc si eu pe acelea cu media mare de tot.
Au fost prezenti: Andreea, Alexandra H., Gloria, Dan, Carina, Vania, Marius, Sneji, Radu Stoita , Rebecca, Andrei, Alexandra S., Cristina, Alexandru, Flavia, Felicia, Alina, Iulia N. Danutz, Andra ,Nicoleta, Dana, eu(Richie) si Ama. Ne vedem luna viitoare...

2 comentarii:

  1. Hihi, am vrut si eu sa scriu ca n-ai fugit cu blonda la final, dar ma gandeam ca nu pricep toti gluma. Bine ca ai explicat tu. :P A fost foarte reusita editita asta, m-am simtit super bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi de unde sa avem garantia ca n-ai fugit cu blonda din moment ce am plecat dupa tine?!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?