24 februarie 2008

Papa bun


Leapsa gastronomica primita in tandem de la Radu si Curcubitator e pe cale sa va incante palatele si sa va faca limba sa plescaie. Va avertizez ca urmeaza un post cu continut ridicat de grasimi, zaharuri si alcool.

Din copilarie ceam mai puternica senzatie gustativa o pastrez de la laptele de pasare ce-l facea maica-mia. Era demential de-a dreptul. Ce mult a trecut de cand n-am mai mancat asa ceva! La fel, laptele prins, iaurtul (sau chisleacul in Moldova) pe care il facea bunica in oale de lut.


La mancaruri fancy am o preferinta pentru puiul umplut cu stafide si garnitura de orez si felii de para coapte - specialitatea mamei. Specialitatea mea si a lu taica-miu sunt micii si cefele pe gratar pe care vara ii facem de cateva ori pe saptamana. Tot la dish-uri exotice(pt mine) intra fructele de mare. N-am mancat de cat o data, in Spania, dar amintirea lor ma face sa salivez inca. Nici nu mai stiu cate feluri de scoici, creveti, caracatite sau calmari am mancat. La fel duc dorul tortillei, care la ei are cam aceeasi importanta ca mamaliga la noi, si inca ma mir cum am putut manca o tigaie intreaga de paella (eu de obicei mananc cu juma de norma).


In oras mananc cel mai des in Irish Public House, unde au cele mai bune sandvish-uri din TM, BLT sau Ham & Cheese, garnisite cu cartofi prajiti si salata. La McD mancarea e ca si CocaCola, da dependenta si incerc sa ma tin departe desi nu reusesc intotdeauna. Fast food inseamna in primul rand shaorma pentru mine, pe care de obicei o servesc la Istambul cat mai picanta.


La desert imi place strudelul cu visine facut acasa. Iar la ocazii speciale mai nimeresc o felie din tortul de bezea facut de Nadia(nu mai stiu pe altcineva sa faca), cea mai dulce chestie inventata vreodata. Kilograme de zahar si duzini de oua. Mananci o feliuta, colesterolul iti sare din grafic si alergi sa-ti faci rezerve de insulina pentru cazul in care dai in diabet.


De baut comand bere cel mai des: Carlsberg sau Becks iar in ultima vreme Leffe neagra. Vinul imi place rosu si sec ori demisec, in principal Merlotul. De asemenea am baut o data Sangria - home made - si e chiar delicioasa.

Cam asta a fost, sper ca v-ati astamparat foamea! Daca nu, cititi si pe la urmatorii tag-uiti: Aikisan, Cristina, Maria, AnaAyana sau Diamond(chiar daca urasti lepsele, asta e cu mancare si poate o accepti).

2 comentarii:

  1. Si io am farfurie de-aiaaaa. :P
    Mie nu mi-a placut niciodata laptele de pasare, poate pentru ca maica-mea nici n-a facut cand eram mica.
    Pe mine cred ca m-ai convins cu mancarea din Irish. Cat de curand m-oi infiinta si eu pe acolo, dar fumul ala de prin baruri inca imi omoara creierul, asa ca, o sa mai treaca nitica vreme.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?