01 februarie 2008

Jocul seductiei


Dintre toate tipurile de dragoste experimentate de oameni in ultimii 2000 de ani cred ca cea mai sofisticata si mai incarcata de romantism era "dragostea curteneasca" din secolulele 18-19. Ma refer la lumea aristocratica care isi permitea sa se gandeasca mai mult de 2 minute la acest subiect. Erau balurile acelea de la palat cu contese si printese imbracate in rochii stralucitoare si marchizi sau lorzi in haine militare respectand eticheta din acea vreme. Dansau dupa reguli stricte, isi aruncau priviri patimase, scriau versuri in care isi marturiseau iubirea pe care pajii le purtau de la unii la altii in graba, se intalneau pe ascuns in parcuri sau in budoare in vreme ce slujnicele stateau de veghe. Era o lume in care actul seductiei era mai intens si mai sofisticat decat o relatie propriu-zisa. Oare acum mai este asa? Ma indoiesc ca da. Iese fata din casa si ..hop pe ea, arunca barbatii cu ciocolata, flori, bomboane, cd-uri, bijuterii. Telefoanele suna in draci, curg mesajele puerile si siropoase copiate de pe siturile de gen. Probabil ca insemnarea Cameliei mi-ar fi lasat doar imboldul de a comenta, nu de a scrie o insemnare proprie, daca n-as fi primit in aceeasi zi de la o alta persoana din alta parte a tarii acelasi tip de "plangere ofticata". Saraca fata era suparata foc ca barbati in toata firea ii fac avansuri ca sa se culce cu ei si sa devina "amanta". Cum sa raspunzi la asa ceva? Habar n-am. Cert este ca de mii de ani barbatul incearca si femeia refuza, refuza, refuza...si pana la urma, daca e persoana potrivita, accepta. N-ar fi timpul pentru o schimbare? Sa mai scape si fetele de stresul cauzat de hartuiala noastra pofticioasa. N-ar fi fun sa primesc EU/NOI mesaje siropoase si declaratii inflacarate si cutii de bomboane de ciocolata (cu alcool daca se poate). Dimineata sa ma astepte la poarta o domnisoara si sa ma conduca cu masina la lucru spunand ca eram in drumul ei. Sa fiu invitat la cina in compania unor doamne dragute din inalta societate care ma vor doar pentru trupul meu. Sa mi se ofere locul in tamvai. Sa fiu invitat sub umbrela. Sa mi se duca servieta de vecina de la scara B. Sa fiu scos la film la Cinema City. Sa fiu fluierat pe strada de pustoaicele cu blugii rupti si bascheti. Sa fiu pipait pe fund in firobuze de studentele la limbi straine. Toata lucrurile astea e nedrept sa le suporte doar ele. E inuman de-a dreptul. Emanciparea inseamna sa impartim atat drepturile cat si obligatiile. De ce sa fie doar ele obligate la stresul asta. Nu e drept. Jocul seductiei trebuie sa aiba niste reguli bine stabilite si cat de cat echitabile. Deci, fetelor, am preluat responsabilitatea. Stiti cum sa ma contactati. Doar e mileniul 3 iar posibilitatile sunt infinite :).

4 comentarii:

  1. :-o Vrei sa te prinda fetele de fund?? Mai, nu-i bine. Ti-as recomanda un film la faza asta (Surority boys) si o sa vezi cum o sa iti schimbi parerea. :) Nu e fain sa fii fata in lumea nesimtitilor de azi. Sa se apropie de fata ta pe strada si sa te pupe for no reason. Sau sa te claxoneze, sa te fluiere sau sa te strige in diverse feluri sau pe diferite nume, pana il nimeresc pe-al tau. As vrea si eu sa fie mai mult "pudism". Ce naiba???

    RăspundețiȘtergere
  2. am momente cand vreau sa fiu baiat. sa fii fata in ziua de azi e un act de curaj:)):))

    RăspundețiȘtergere
  3. @tomata: barbatii astia sunt nesimtiti. atenteaza la pudoarea ta. auzi tu sa te pupe pe strada.
    @maria: nu stiu cat de greu e sa sa fii femeie, da eu ma bucur ca-s barbat :).

    RăspundețiȘtergere
  4. incearca sa fii tu ciupid de fund de o femeie grasa cu sanii pana la pamant,batrana si nimfomana:))
    sa fii violat!!!!!:)) si agresat de o gashka de maneliste zgomotoase si slinoase care umbla cu dacia,cu suncile p'afara si cu manelele la maxim,sa treci pe langa un grup de fete si sa auzi"mama ce cur naspa are","ce mers de ratza are" etc.....e intr'adevar super...:)))))
    ziceam si yo :))

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?