18 februarie 2008

Inland Empire sau Cum lynchezi pe cineva?

Inland Empire
Metoda descoperita de mine azi ar fi urmatoarea. Se ia respectivul, se inchide intr-o camera fara ferestre, fara telefon, net etc. si-l fortezi sa priveasca 3 ore la ultimul film a lui David Lynch - Inland Empire. Daca nu stiti cine e Lynch, nasol. E tipu care a facut Twin Peaks. Sau Mullholland Drive, ca e mai recent si a luat ceva la Cannes. Ca sa revin, deci, tortura suprema ar fi vizionarea filmului asta Inland Empire (sau Imperiul Mintii) izvorat din subconstientul inconstient al maestrului(!) si trantit in capetele noastre cinefile ca un pian aruncat de la etaju patru. Pentru ca filmu asta iti face creierii varza...!! Poate asta era si intentia. M-am caznit azi toata ziua sa ma uit la el, in vreo 4 reprize, cu pauze de cafea, iesiri la aer, discutii pe mess, ascultat muzica de relaxare. Am si atipit odata, pe cuvant! Deci cum va spuneam, un film teribil. Un film experiment filmat din mana, cu camera digitala, probabil fara scenariu, totul curgand din capul lynchian. Ce sadic ar fi sa fortezi pe cineva sa-l vizioneze! Camelia o sa spuna ca sunt si metode mai sadice, dar asta din cauza ca nu l-a vazut!!! Eu n-am inteles nici un drac din filmul asta, pot doar spune ca e un film in film. Si la un moment dat se iese din film cu totul. Nu mai stii care priveste pe care... Schizofrenic de-a dreptul. Si m-am si speriat la o faza. Ma asteptam de la Lynch sa-mi faca una ca asta. Desi era doar un artificiu tehnic uzat deja in The Ring. Stiti voi, o persoana care se misca dezarticulat si sacadat venind tot mai aproape de tine pana sa-ti iasa din ecran dublata de un sunet "sperietor". Nu se poate sa nu ti se ridice paru-n cap. Dar atat. Restu e tacere - cum zice Caranfil. Eu insa m-am strafocat sa-l vad pana la sfarsit stiind ca voi fi si mai in ceata decat inainte. O sa spuneti ca sunt masochist :)) Dar sa stiti ca acesta a fost unul din cele mai putin masochiste momente ale mele :p. Ok, cam asta a fost lynchiuala. Stiti ce aveti de facut!

P.S.:daca vreti pareri mai avizate decat a mea, cititi ce zic criticii romani aici.

Iar trailerul aici.

10 comentarii:

  1. cred ca va trebui sa mi-l aduci la sdc, ca nu pot face rost de el si se pare ca deocamdata, pollul e in intregime spre favoarea mea. hihi

    RăspundețiȘtergere
  2. He!Tocmai azi ma gandeam va vreau sa vad un film bun...si eram intre Lynch si Lars von Triar:)..o sa incerc sa fac si eu rost de el,m-ai facut prea curioasa.Pana la urma,oricum in seara asta m-am uitat la un film de Kusturica..mai am putina rabdare si urmatorul va fi cu siguranta "inland empire" ..salutari!

    RăspundețiȘtergere
  3. @cami: vedem noi cine rade la urma...
    @jeux-d'enfant: buna alegere Kusturica, potrivita cu evenimentele ultimelor zile. In ce priveste Lars von Trier, vezi ca a aparut Republik si are dvd cu Dogville.

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am notat. Ai vazut Sleuth cu Michael Cain si Jude Law? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am avut placerea sa vad si sa revad Dogvill :)

    RăspundețiȘtergere
  6. =)) exact asa am facut eu cu mulholland drive! l-am vazut. apoi l-am reluat de la jumatate ca sa incerc sa inteleg. clar lynch face misto de public.

    RăspundețiȘtergere
  7. @aikisan: n-am vazut Sleuth. il voi cauta.
    @jeux-d'enfant: sa inteleg ca te-ai uitat de doua ori intr-o zi :D?
    @psiheea: MD l-am vazut de 2 ori si nu pot spune ca am priceput chiar totul dar m-am sitit bine urmarindu-l. Oricum Lynch face filme pt el insusi. Nu cred ca-i pasa nici de public nici de critci!

    RăspundețiȘtergere
  8. In primul rand, eu stiu cine e Lynch, deci nu-s nasol! ;) In al doilea rand, merci de nerecomandare, ca am vazut trailerul. In al treilea rand, ma bucur in continuare ca nu-s nasol.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu esti nasol Radule, chiar esti de treaba. Si chiar faci bancuri faine. Cum e si asta de mai sus...:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci... ramanem la Stephen Lynch? :))

    http://www.youtube.com/watch?v=qNCSfCj7loU

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?