25 decembrie 2007

Si-am plecat sa colindam!!!


Cine nu a fost niciodata la colindat sa nu citeasca asta. Nu va intelege. Nu vorbesc de magia sarbatorilor de iarna sau de alte bla bla-uri. Vorbesc de obiceiul de a merge la cineva acasa, in persoana, si a-i ura "Craciun fericit" sau "La Multi ani". Aseara a fost Ajunul si nu mai pridideam cu cititul si trimisul SMS-urilor de ocazie. Acum o vreme, Inaintea Erei Digitale, cand eram un pusti, mergeam la colindat. Era felul de atunci de a spune Craciun Fericit. Normal ca era si un scop material in asta: obtinerea de bani, prajituri si alte dulciuri. Insa nu asta era ideea. Evenimentul in sine era ceva deosebit. Era o bucurie sincera sa mergi pe la straini sa-i colinzi, sa-i vezi ca se bucura, sa simti emotia si jena atunci cand te incurcai in versuri. Erai cu prietenii, inotai in zapada, alergai de la un bloc la altul. Era magnific de-a dreptul! De ce nu mai e asa de frumos acum? Pentru ca am crescut si ne-am maturizat. Nu mai suntem copii. Bullshit! Suntem comozi! Trimitem e-card-uri si SMS-uri funny si pretindem ca ne pasa! Modalitati alternative de comunicare. Mai degraba "modalitati triste de instrainare" :(. Am decis sa lupt impotriva lor(!) De doi ani, impreuna cu prietenii care suntem de Craciun in oras mergem la colindat. Ne adunam toti, invatam o colinda(atat putem :) si mergem pe rand la familia fiecaruia dintre noi. Nu cerem bani (nici nu primim de altfel) dar nu refuzam un pahar de vin sau o farfurie de sarmale or carnati. Asa se pastreaza traditia si ne bucuram de viata. Introducem o atmosfera prieteneasca intr-o sarbatoare familiala. Si mai uitam de necazurile pe care toti le avem. Macar o seara pe an.

8 comentarii:

  1. mi-e dor de vremurile alea... sper sa le regasesc in curand! (ce naiba...am 21 de ani).

    Dar uite cum se prezinta treaba peste multi azi :( -

    http://martinmihai.blogspot.com/2007/12/25-decembrie-part-ii.html

    RăspundețiȘtergere
  2. F bine ca nu ai renuntat la colindat. :) Si mie zilele trecute imi venea sa cant...dar n-am colindat pe nimeni. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Carina:La mine acasa. Si la altii bineinteles. LA tine n-a venit nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ştiu cum este, anul acesta am fost la colindat şi a ieşit incredibil de frumos! Vreau să merg în fiecare an, este un sentiment de nedescris atunci când vezi că gestul tău umple oamenii de bucurie sinceră!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos din partea voastra. Din cate stiu eu la mine acasa n-a venit nimeni, dar se poate sa gresesc din moment ce in seara de ajun am petrecut-o la mandra. Oricum nici pe acolo n-au dat colindatorii... :|

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu le ziceam prietenilor că poate în timp ce eu îi colind pe alţii, unii pleacă de la uşa mea crezând că nu vreau să le deschid :)

    A doua zi am avut un colindator de nota 10, mi-a facut o surpriza placuta. L-am filmat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Clover ai grija ca la anu vin si te colind. Pune vinu la rece!
    Anaayana poate ne si filmezi de data asta :)). Anu asta am avut un renisor cu noi, dar acum ne-am procopsit si cu o craciunita frumusica asa ca va iesi ceva deosebit in dec 2008!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?