03 decembrie 2007

Dai carte ... iei carte


Auzisem de Schimb de Carti de mai demult citind Bookblog-ul. Incepuse in Bucuresti si urma si la Timisoara sa aiba loc. Zilele astea insa am dat peste afisul cu Schimbul timisoarean nr. 4 in vreme ce studiam blog-ul Tomatei. Nerabdarea cu care abia astepta sa ajunga si sa puna mana pe niste carti ca si curiozitatea de a vedea oameni noi m-au convins ca astfel de oameni trebuie sa-i cunosc personal, nu doar virtual. Asa ca m-am decis sa vin neaparat la Old Boy`s , mai ales ca stiam barul. Din pacate nici una din cartile solicitate de Andreea nu se gaseau in biblioteca mea asa ca am pus mana pe Letopizdetul lui Al Vakulowski sa vad ce impresie fac :).
Chiar de la intrare m-am intalnit cu Ana Maria- organizatoarea evenimentului - si prietenul ei Dan. In clipa prezentarii, Ama a reactionat imediat "hei, tu esti cu blogu!" Placuta surpriza :D Inauntru erau deja Adelina, Carina, Iulia si Tania si domnul Ioan Sorin, scriitor, un om de o tristete uriasa(dupa vorbele sale) dar un glumet fara pereche(tot dupa vorbele sale). Pe masura ce sosea lumea locul deveni neincapator. Impreuna cu Dan am adus inca o masa ca sa facem loc si Rebeccai, lui Ionut si Tomatei, pe care am recunoscut-o dupa outfit :)! Era rosie si, culmea, avea si "scufita" roz :D. Mesele s-au umplut de carti si incepeam sa ma simt prost ca venisem doar cu una. Fac o paranteza. Eu crezusem ca schimbul e "de tot", dai cartea si nu o mai vezi. Nu ca m-ar fi deranjat, dar nu ma asteptam sa vad asa organizare serioasa, cu evidenta cartilor aduse si imprumutate cu liste si numere de telefon toate inghesuite in laptopul Amei. Ce fain e la oras!
Au mai sosit apoi Dan De Ce?(care dupa ce l-am ajutat sa duca o masa a renuntat sa ma mai inchida in baie pt a ramane singur cu fetele :)) si colega lui Ana, apoi Marius al carui Imn al Trifoiului reprezinta o sursa de incredere privind noutatile din underground-ul muzicii indie,Camelia, care a plecat insa destul de repede, Timea, Marius si Snejana, cu care nu prea am apucat sa conversez. Ultima a venit Alina, care insa a adus o carte ce luna asta va sta la mine, Ryu Murakami - In supa miso. Atmosfera a fost destinsa, s-a discutat despre cartile aduse si despre cele ce se doresc aduse. Mi-au placut recenziile facute Ama si Rebecca. Se vede ca se pricep sa vorbeasca despre carti. Iar verva lui Dan De Ce? e molipsitoare. Mai ales cand isi lanseaza peroratiile cu "Cartea asta e foarte proasta!!!"
Am plecat de la Schimb dupa 2 cani de vin fiert si cu inca 2 carti in brate: Cea mai frumoasa istorie a iubirii, desfiintata de Dan si Autoportret cu Basca - de Constantin Mateescu scrisa in perioada comunista si recomandata de acelasi Dan. Pana in ianuarie spor la citit tuturor!

9 comentarii:

  1. Daa, si mie mi-a parut rau ca n-am pus mana pe cartile alea pe care le voiam. Merci ca ai cautat in biblioteca personala. ;) Si sa stii ca "scufita" mea cu fundita era tot rosie, da' cu buline albe si de-asta se vedea roz. :)) Simteam nevoia sa clarific asta. :)) Imi pare rau ca n-am apucat sa stam mai mult de vorba, cu unii n-am schimbat nici doua vorbe. :( Data viitoare. Maine apare si la mine articolul despre schimb.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru ca ai apreciat listele mele :)) esti primul care imi remarca si mie munca sisifica cu cartile! dar nu ma plang ca oricum imi place :D (sa organizez, sa detin controlul! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. "o sursa de incredere privind noutatile din underground-ul muzicii indie"

    Mama, cat de pompos suna. Mersi! =))
    Sper ca data viitoare sa vorbim mai multe. ;D

    RăspundețiȘtergere
  4. @ hellene: iertare pentru confuzia privind culoarea scufitiei. Sper ca data viitoare voi sta mai aproape de tine ca sa nu mai gresesc.
    @ ama: chiar te pricepi sa organizezi, asa ca ne bazam pe tine si data viitoare
    @ clover: titlul acela pompos nu e decat o incercare de periere :)) ca sa ma vizitezi mai des sau altceva. Glumeam, ofcors.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu o uriaşă tristeţe sugerez schimbarea culorii de fundal a blogului, că, pe negru, e aproape ilizibil, trebuia să măresc scrisul cu 300%, şi nici atunci nu-i clar...

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimate domn Usca alegerea fundalului blogului meu e mai mult decat o chestiune de gust. Am explicat asta intr-un post trecut (http://richietm.blogspot.com/2007/08/negrul-e-noul-verde.html) si imi mentin pozitia. Imi cer iertare pentru efortul pe care trebuie sa il depuneti sa ma cititi. Am incercat sa fac fonturile mai luminoase. Sper sa fie o imbunatatire :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ideea asta cu schimbul de carti. Trebuie sa recunosc ca noi bucurestenii nu ne indeletnicim cu asa ceva. Pacat. Dar poate, cu permisiunea voastra, am sa preiau eu ideea si am sa incerc sa fac ceva. Pana atunci nu-mi ramane decat sa-mi cumpar in continuare carti...

    RăspundețiȘtergere
  8. PS: Sincera sa fiu, dupa ce am citit articolul tau, imi venea sa strig : Vreau si eu! Vreau si eu!

    Asa ca, de suparare, m-am dus la librarie si mi-am cumparat Magicianul de J. Fowles...

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Nopol, schimbul de carti are loc si in Bucuresti de mult timp. Intra pe www.bookblog.ro si vei gasi detalii. Spor la citit.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?