03 decembrie 2007

And the winners are...

Acum exact o luna va invitam pe toti sa votati la sectiunea Votul Publicului din cadrul Premiilor Academiei Europene de Film, mai precis Oscarul European. Si mai toti cu care am vorbit, inclusiv eu votasera filmul A fost sau n-a fost (12:08 EAST OF BUCHAREST) a lui Porumboiu. Din pacate nu el a castigat ci altul : La Sconosciuta , de G. Tornatore. Nu face nimic, nu ne suparam noi pe italieni pentru asta. Important e ca Marele Premiu l-a inhatat la Berlin tot Cristi Mungiu si al sau 432 atat pentru cel mai bun film cat si cel mai bun regizor. Se pare ca dl Mungiu se apropie cu pasi mari spre Oscarul adevarat. Bafta in continuare!

3 comentarii:

  1. Pentru mine Oscarul nu mai reprezinta un etalon demult, deci nu m-ar incalzi prea tare sa stiu ca Mungiu ajunge acolo. Am mai multa incredere in filmele premiate la Sundance, la Cannes sau la celelalte festivaluri cu renume. =)

    RăspundețiȘtergere
  2. Oscarul nu mai e un etalon al calitatii filmelor, ci al notorietatii lor. Iar prezenta romanilor acolo ar fi o buna lovitura de imagine caci ar fi priviti de sute de milioane de oameni. Sa vada lumea ca facem si altceva decat sa emigram si sa furam :). Poate astfel s-ar mai schimba ceva si in cinematografia noastra.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?