27 septembrie 2007

Stop torturarii animalelor

Sunt dezgustat. Asa sunt de fiecare data cand ma uit la stiri. Insa acum mi-am iesit din fire de-a dreptu' si chiar m-am enervat. A dracu' tara asta in care niste timpiti inapoiati si cretini a caror viata s-a rezumat la manatul carutei pe ulita ajung sa macelareasca un biet cal a carui singura vina era aceea ca si-a rupt picioru. Si asta cica "din mila pt el, ca se chinuia saracu"! Si ce mult l-au ajutat cand cu un cutit i-au taiat beregata lasandu-l sa sangereze in mocirla minute in sir, in timp ce camera video amatoare filma avida siroaiele de sange. Dar calu nu s-a lasat cu una cu doua. Asa ca taranii romani, oameni inventivi, ce s-au gandit: sa-i lege o funie de gat si sa-l traga de caruta, poate il sugruma si se termina odata cu el. Si au reusit. Pt asta au primit un premiu chiar, o amenda din partea politiei de 600 de lei, jumate in 48 de ore, pentru rele tratamente. Ceva urla in mine!!! ERA MAI IEFTIN SA-L DUCI LA VETERINAR!!!
E clar ca legea la noi e o gluma. M-am convins mai tarziu uitandu-ma la "Animal Police" pe Animal Planet. In US agentia care isi face treaba cel mai bine trebuie sa fie ASPCA , un fel de Agentie pt protectia animalelor. Aceste persoane care sunt mari iubitori de animale umbla prin tara cautandu-le pe cele abuzate de stapani si confiscandu-le. Asa sa intamplat cu 2 caini neglijati de stapan care lipsiti de apa si hrana au ajuns piele si os. La propriu. Adica in termeni medicali "lipsa totala de tesut adipos si muscular". O piele intinsa pe un schelet. De-a dreptul inuman. Dupa ce tipii de la ASPCA au luat in grija lor cainii ce credeti ca s-a intamplat? Politia i-a facut cadou tipului niste bratari simetrice frumos nichelate si l-au aruncat in puscarie. Apoi urma sa apara in fata unui judecator riscand o amenda de 4000 de $ si un an de inchisoare. Diferenta de la cer la pamant.
Am auzit ca se lucreaza la Legea pentru Protectia Animalelor. Ca sa-i zoresc pe parlamentarii nostri adormiti am semnat si eu Petitia Pentru Salvarea Animalelor. Ce mai asteptati?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?